Corona Virüsü İle Gelen Kişisel Gelişim Fırsatları | Motivasyon Atölyesi

Corona Virüsü İle Gelen Kişisel Gelişim Fırsatları

Corona Virüsü İle Gelen Kişisel Gelişim Fırsatları

Corona Virüsü İle Gelen Kişisel Gelişim Fırsatları

Kişisel gelişim bugüne kadar hiç bu kadar etkileyici fırsatlar sunmamıştır. Tabi ne taraftan baktığınızla alakalı bu durum. Düşünsenize bugüne kadar kişisel gelişimi ile ilgili birçok adım atmak istemiş fakat buna bir türlü zaman bulamamış bir sürü insan var. Ve bu insanların hep kendilerine göre bahaneleri var:

Efendim ben şunu çok yapmak istiyorum ama maalesef zamanım yok ve bir gün mutlaka yapacağım.

İşte sana fırsat zamanı bugün. Nasıl olsa salgın var, nasıl olsa dikkat etmek lazım, kalabalık yerlere çok mecbur kalmadıkça gitmemek lazım, o zaman sen de kapan kendine ve yapmak istediklerini yapmaya başla.

Kişisel Gelişimine Odaklanma Fırsatı

Mesela yeni birkaç kitap oku veya istediğin konu ile ilgili araştırmalar yap. Ya da en önemlisi hiç bugüne kadar kendini dinlemiş miydin? Bence bu zamanı kendini gerçekten dinlemeye ayır. Bunu nasıl yapacağın ile ilgili sana birkaç öneri sunmak istiyorum. İşte buradalar;

> Önce kendini hayatın akışından izole et

> Kapan sana özel ortamına

> Ilık ama ferahlatıcı bir duş al

> Güzel, limonlu bir çay demle kendine

> Şimdi pencerenin önüne geç ve temiz hava için aç camını

> Önce doğru bir nefes ile negatif duyguları dışarı at. (en az 5 tekrar)

Nefesi alırken bütün istek ve arzularını ve seni iyi yapacak her şeyi içeri alıyormuş gibi ve nefesi verirken de içinde bulunan bütün negatif duyguları dışarı atıyormuş gibi düşün ve odaklan.

diyafram testi nefes tekniği

> Şimdi eline 3 adet bembeyaz kâğıt ve kalem al.

> İlk kâğıda bugüne kadar yaşadığın bütün olumsuz durumları ve başarısızlıklarını yaz ve kapat. Unutma en az 30 madde.

> İkinci kâğıda bugüne kadar yaşadığın bütün olumlu ve keyif aldığın anları yaz ve kapat. En az 30 madde.

> Üçüncü kâğıda ise hayalini kurduğun hayatı tek bir cümle ile yaz.

Eee şimdi ne olacak diyorsun değil mi? Şimdi olacak olan şeye sen karar vereceksin. Ortalıkta corana virüsü korkusuyla dolaşmak yerine kendine dönme fırsatı yakalıyorsun.

Yüzyıllardır birçok virüs var olmuş ve tedavisi hep bulunmuştur. Çünkü yer yüzünde var olan her şey insanlar için zaten var olmaya devam edecek. Mesela hatırlarsan eğer domuz gribi de ciddi bir salgındı ve şu an normal bir gribal enfeksiyon gibi tedavisi yapılabiliyor. Sen eğer sağlık konusunda bilim insanı değilsen ve şu an bu yazıyı okuyorsan o zaman kendin için bir şeyler yap ve iç dünyanın zenginliklerine dönerek kendini keşfetme fırsatını yakala.

Acaba Ölecek Miyim?

Şu an herkeste bir panik herkeste bir telaş var; acaba bana da bulaşır mı? Acaba ölecek miyim?

Sakin ol bence, zaten bir gün ölmeyecek misin? Zamanı geldiğinde zaten öleceğin bir hayat için neden bu kadar telaş ediyorsun? Ölümsüzlüğü tercih edenlerden olursan ölmekten korkmazsın.

Ölümsüz Olmak İstersen Eğer Nefsini Öldür!

Nefs bireyseldir, yani sana hizmet eder ve senin isteklerini karşılamak üzere çalışır. O nedenle de dünyada barış ve sükûnet, gerçekleşememektedir. İnsan her olanda ve her yaşadığında kendine bir pay çıkarırsa, sadece kendi merkezinde kendini düşünürse, sadece kendi doğrularını karşısındakine diretirse ne kendi, kendi olabilir; ne de karşısındakinin kendisi olabilmesine imkân tanıyabilir.

Mevlâna ölümsüzlüğe erişmenin, ‘aşk’la rücu etmenin ve maşukla buluşmanın, ancak nefsini terbiye edebilenlerin deneyimleyebileceğini ifade eder. Bir diğer deyişle bunun anlamı, ruhi tekamüldür ve yolu aşk’tan geçer.


Önerilen Eğitimler

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş