Yaşam Koçu Kimdir | Motivasyon Atölyesi

Yaşam Koçu Kimdir

Yaşam Koçu Kimdir

Yaşam Koçu Kimdir

Yaşam Koçu Kimdir?

Günümüz de çok yaygın olmasına rağmen hala daha bu alan ile ilgili bilgisi olmayan bir kitle olduğunun farkındayım. Bundan dolayı da yeni kitlelere daha sağlıklı bilgi vermek ve yanlış bilinenleri düzeltmek adına bu açıklamayı yapmayı uygun görüyorum. Kişiler herhangi bir ayrım gözetmeksizin, hangi mevki ve makamda olursa olsun, kendindeki farkındalığı yaşamak ve sağlıklı yaşam sürmeyi hedefleyen, ruh sağlığı yerinde olan herkes yaşam koçluğu desteği alabilir. Ve kişi bu çalışmalarda yapacağı bütün süreçleri kendisi kabullenmeli ve atılacak eylem adımlarını kendisi belirlemelidir. Burada yaşam koçuna düşen görev etik ve uygulanabilirliği test etmesidir.

Yaşam Koçu kişilerin sahip oldukları nitelik ve özelliklerini kendi farkındalıklarında geliştirmelerine yani faarkındalığın farkındalığını yaşamalarına liderlik eder. Yaşam koçluğu herhangi bir ilaç veya terapi yöntemi değil iletişim araçlarının daha etkin kullanılarak pozitif yönde geliştirici bir süreçtir. Ve en önemlisi Yaşam koçluğu bir meslek değil yaşam tarzıdır. Burada anlatmak istediğim yaşam koçu olan bir kişi ile tanışan bir birey kendisi için fayda sağlıyor ve sağlıklı bir iletişim ile pozitif enerji alabiliyor ve yeni farkındalıklar geliştirebiliyorsa bu yaşam koçu mesleğini yaşam tarzı haline getirebilmiş ve işini doğru yapıyor demektir. 

Yaşam Koçu Ne Yapar?

Birey kendi hayatında yaşadığı olumsuz durumları düzeltmek, planladığı değişimi gerçekleştirmek (mesela kilo vermek gibi) için koçluk desteğine ihtiyaç duyar. Bireyler hayatları ile ilgili yeni kararları alırken de yaşam koçlarının kapısını çalarlar.

Tüm bu süreçlerde bireyler, çevresinin onu yargılamasından sıkıldığı için kendisine enerji veren, değişimini destekleyici ve ilham verici bir yaşam koçu arar. Kendi içinde profesyonellik, saygı, sevgi ve hoşgörünün olduğu uzunca bir yolculuğa çıkmayı tercih eder.

Yaşam koçu, bireye sağlıklı bir yaşam için yol haritası çıkarır ve bu yolda ona liderlik yapar. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki profesyonel bir yaşam koçu ile yolları kesişen bireyler daha başarılı ve daha motivasyonu yüksek bir şekilde hayatlarına devam edebilmektedirler.

Koçluk sürecinin sorumlusu tamamen danışana aittir. Bu süreç içinde yaşam koçu, danışanını çok iyi gözlemlemeli ve güven telkin etmelidir. Kişi koçluk seansına gelmeden önce yaşam koçu kimdir sorusuna kendi özgür iradesi ile cevap vermelidir.

Şunu da belirtmekte fayda görüyorum: Destek alacağınız kişinin, yaşam koçluğu eğitimi almış ve yaşam koçluğu sertifika programı görmüş bir eğitmen olmasına dikkat etmelisiniz.

Bir Yaşam Koçunun Gözünden...

Yaşam koçu kimdir sorusuna bir koç tarafından bakarsak eğer şöyle diyebiliriz. Yaşamınızı sadeleştirmek, gereksiz yüklerimizden kurtulmak ve stressiz bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

O çok istediğiniz farkındalıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu bir yaşama daha rahat ulaşabilirsiniz. Olumlu düşüncenin harika gücünden yararlanmanızı sağlar. Kendini kanıtlamış bir çok bilgiyi, rahatça yaşamınızda uygulayabileceğiniz pratik teknikleri ve ilkeler sunar.

Bu sayede sadece ne yapmanız gerektiğini keşfetmekle kalmayıp, daha önemlisi tüm bu farkındalıkları yaşamınıza adapte ederek, her öğrendiğiniz teoriyi, pratikte problem diye karşımıza çıkan durumlarda nasıl uygulayabileceğimizi de net olarak görmemize liderlik eder. 

Kendi yaşam yolculuğunuz da bir gün yolumuzun kesişeceğine inanıyorum...

 

Nail Turunç

Sizin İçin Seçtiklerimiz


 

Paylaş