İnsanın Kullanma Kılavuzu | Motivasyon Atölyesi

İnsanın Kullanma Kılavuzu

İnsanın Kullanma Kılavuzu

İnsanın Kullanma Kılavuzu

Şimdi diyeceksiniz ki insanın kullanma kılavuzu mu olur? Evet olur. Çünkü insan da bir varlık neticede ve onu yaratan var. Yaratılan her canlının yaşam sürecinde belli başlı dikkat edilmesi gereken özellikleri var. 

Dış dünyadan zaman içinde aldığımız korkular, hayatımızı ne kadar da tesir altına almış ve bizi köle haline getirmiş. Ve en kötüsü de kim ne söylerse inanıyor, o doğrultuda hayat çarkımızı şekillendiriyoruz.
 
İnsanın kullanma kılavuzu dediğimiz iradeden bir haber, kendi hayatını düzenleyememiş, hayatta hiç bir amacı olmayan birilerinin bizim hayat tarzımızı bilmeden yaptığı yorumları içeri alıyor ve o referanslarla yaşamımızı yönlendirmeye çalışıyoruz. Bir korku doğuştan gelmez, durup dururken de ortaya çıkmaz. Korkuları biz kendi irademiz ve dış referansların desteği ile yaratırız.
 
Bu noktadan baktığımızda eğer bir korku öğrenilmiş bir durumsa, yok edilmesi de öğrenilebilir. Örneğin hepimiz bir gün mutlaka öleceğimizi biliriz ancak buna rağmen yaşamımıza büyük bir coşkuyla devam ederiz. Buradaki kilit nokta zamanını ve şeklini bilmememizdir.
 
Bununla birlikte hayatın bize getirdiği güzel imkanlara kapılıp sanki hiç bir zaman ölmeyecekmiş gibi yaşamaya devam ederiz. Bunu yapan yine bizim irademiz.  Ve bunu nasıl kullanacağımız insanın kullanma kılavuzu olan irade de gizlidir. Bunu tam manası ile çözmek için irade kontrolü şarttır.
 
İnsanlığın varoluşundan günümüze kadar insan her yönü ile araştırılmış ve hala araştırılmaya devam etmektedir. Bana göre insanın kullanma kılavuzu öylesine zengin ve öylesine faydalı ki yeter ki insan kendisini bilmek ve araştırmak istesin.
 
Yüce kitap Kur-an'da da insanın özü ve yaratılışı ile ilgili en temel ve en hakiki bilgilere ulaşmak mümkün. Yaratan insanın kullanma kılavuzunu ezelden ebede kadar bizim hizmetimize sunmuş. Böylesine mükemmel bir varlığın sonradan edindiği ufak tefek korkulardan hayatını çekilmez bir hale getirmesi hiçte kabul edilebilecek bir durum değildir.
 

NLP İle Kendinizi Geliştirin

Korkuyu yaratan insan ve onu yenmek için teknik geliştiren yine insan. Özel NLP teknikleri ile bilinçaltı yeniden formatlanarak durumlara olan bakış açıları değişiyor ve kişi hayatına normal seyrinde daha pozitif ve daha verimli bir şekilde devam edebiliyor.
 
İşte NLP’yi de hayatımıza sokan yine insan. Hayatınızda korkulara yer vermeyin, yerlerine daha güzel ve keyif verici alanları koyarak yaşamınızın tadını çıkarın. Mutlaka ama mutlaka insanın kullanma kılavuzu olan iradenizi de kontrolünüz altına alın.
Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş