Sevgi Duvarınızda Güzel Sözler Barındırın | Motivasyon Atölyesi

Sevgi Duvarınızda Güzel Sözler Barındırın

Sevgi Duvarınızda Güzel Sözler Barındırın

Sevgi Duvarınızda Güzel Sözler Barındırın

Sevginin gücü geçmişten günümüze kadar ve bizden sonra da sonsuza dek devam edecek bir güçtür. Sevgi tüm canlıların ortak özelliği ve paylaştıkça çoğalan yokluğunda kötü durumların ortaya çıktığı, var olduğu her ortamı güzelleştiren bir duygudur.

Bir çiçek sizin ona duyduğunuz muhabbet ile daha güzel açar. Bir muhabbet kuşu ona duyduğunuz hoşgörü ve muhabbet ile size sevgisini konuşarak gösterir. Bir çırak ondan istediğiniz çayı size getirirken gösterir sevgisini. Ve sevgiyle pişen yemek güçlendirir bütün aile bağlarını.

Paylaşılan her mutlu an yumuşatır taşlaşmış kalpleri ve bu muhabbet bütün çevreyi sarar.

Sevgi İkili İlişkilerin Temel Taşıdır

Aile içerisinde sevgi duvarının yıpranmasına sebep olan her söz ve davranış aile içi şiddete ve aile bağlarının zedelenmesine ve kopmasına sebep olabilmektedir. Bu bilinç ile yetişen her çocuk geleceğimizi inşa ederken daha sağlıklı toplumların temel taşını oluşturmaktadır.

Sevgi İkili ilişkilerin temel taşıdır. Kullanılan her kötü bir söz sevgi duvarından koparılmış bir tuğla gibi zayıflatır bağlarımızı. Her ne sebeple olursa olsun, toplum içerisinde, ikili ilişkilerde ve aile içi iletişimde yaşanan tartışmalarda sevgi ve saygı çerçevesinde kalınmalı ve kötü durumlara mahal verilmemelidir.

Burada önemli olan aslında sevgi sizin hayatınızın neresinde ve öncelikle kendinizi seviyor musunuz? Kendisini sevmeyen kişi başkalarını da sevemez. Bu içten gelen bir duygudur.

Sevgi Zorlama İle Oluşturulamaz

Zorla veya sırf birileri söylüyor diye de sevgi oluşmaz. Yaratılan her varlık duygu harmanı ile harmanlanmış ve doğuştan sevgi yüklüdür. İnsan doğası gereği sever, üzülür, ağlar ve hatta isyan eder. Bununla birlikte insanı bu durumdan kurtaracak olan yine bir insandır.

Eğer yapıcı cümleler kurarak karşımızdaki dinler ve ona destek olursak bu durumdan çıkması hiçte zor olmayacaktır. Çünkü tatlı dil ve güler yüz yılanı bile deliğinden çıkarır sözü boşa söylenmiş bir söz değildir.

Sevgi içimizde ki en güzel meziyet, aşk varoluşumuzdan bu yana yaşamak istediğimiz arzumuz, arzularımız ise yerine getirmek istediğimiz beklentilerimiz ve beklentilerimiz hiç bitmeyecek isteklerimizdir. 

Sevginin aşka dönüştüğü, aşklarımızın gönül dolusu yaşandığı, arzu, beklenti ve isteklerimizin her zaman var olduğu, karşılıklı güven ve huzurun hüküm sürdüğü bir dünya için, yaşamımızdaki farkındalığı yaşamak ve yaşatmak için, birlikte paylaşalım, sevgimizi dolu dolu yaşayalım.


Önerilen Eğitimler

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş