Deneme Kabini Fotoğrafçıları | Motivasyon Atölyesi

Deneme Kabini Fotoğrafçılığı Bize Ne Anlatıyor?

Deneme Kabini Fotoğrafçılığı Bize Ne Anlatıyor?

Deneme Kabini Fotoğrafçılığı Bize Ne Anlatıyor?

Son zamanların en çok gündemde olan konularından biridir deneme kabini selfie (öz çekim) furyası. Genelde yalnız alışverişe çıkan kadın olsun erkek olsun beğendiği bir kıyafeti almak için deneme kabinine girer ve rahatça istediği şekilde fotoğraflar çekerek onay almak istediği arkadaşlarına gönderir. Buradan bakıldığında elbette ki herhangi bir problem görünmüyor.

Sizce insanlar neden deneme kabininde fotoğraf çekerek arkadaşlarına atıyor ve bunu yapmaktaki amaçları tam olarak nedir?

Kişilerin iç dünyalarında yaşadıkları durum ve sosyal fobinin de etkisinin olduğu bir durum aslında bu. Kişi eğer bununla ilgili önlem almaz ve karar verme stratejisinde değişim yapmazsa ileriki dönemlerde daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabilir.

Peki Sosyal Fobi Nedir?

Sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ya da sık kullanılan adıyla sosyal fobi, bireyin başkaları tarafından yargılanabileceği kaygısını taşıdığı toplumsal ortamlarda mahcup ya da rezil olacağı düşüncesi ve bu konuda belirgin ve sürekli korkusunun olduğu bir kaygı bozukluğudur. Evet sosyal fobinin bilimsel ve psikoloji dalındaki açıklaması bu şekildedir.

Günümüz bireylerarası ilişkilere baktığımızda bunun gerçekten de böyle olduğunu görmekteyiz ve yaşanan iletişimsizlikte en çok bu nedenden ortaya çıkmaktadır.

Hayatta aşılamayacak sorun yoktur. Hatta hayatta sorun bile yoktur. Şimdi içinizde "aaaa nasıl yoktur, elbette vardır" diyenler de vardır ve ben onları duyar gibiyim. Peki o zaman şu soruyu sormak istiyorum onlara, sizin sorun olarak gördüğünüz durumlar siz onları çözdüğünüzde neredeler? Ortadan kayboluyorlar değil mi?

İşte sorunlar insanın kafasının ta içindedir. Sosyal fobi de öyle bir yerlerdedir. Bunu gerçekten aşmak isteyen kişilerle yaptığımız çalışmalarda gördüğümüz sonuçlar bizlere bunu fazlasıyla göstermektedir.

Kendine Değiş!

Eğer sende sosyal fobiyi yenmek ve hayatına daha fazla keyif ve daha fazla haz katmak istiyorsan önce kendine değiş! Bunun için önce deneme kabininden çık ve fotoğraflarını kıyafet reyonundaki aynanın karşısında çek.

Kendinde görüşürüz!


Önerilen Eğitimler

Paylaş