Geleceğe Işık Tutan Baba ve Anne Olmak | Motivasyon Atölyesi

Geleceğe Işık Tutan Baba ve Anne Olmak

Geleceğe Işık Tutan Baba ve Anne Olmak

Geleceğe Işık Tutan Baba ve Anne Olmak

Gerçekten baba veya anne olmayı keşfettin mi? Ya da baba veya anne olmanın verdiği hayata olan sorumluluğunu?

Yaşadığımız dünyanın güzelleşmesi de geleceğin daha aydınlık olması da bizim yetiştirdiğimiz çocuklarımızın elindedir.  Ve sen güzel insan, gerçek baba veya anne olmayı ve bu muhteşem varlığı tıpkı senin de hep güzel şeyler olmasını istediğin gibi güzelliklerle donattın mı?

Biliyorum sen zaten bunu en iyi şekilde yapıyor ve en güzel fikirlerini onların gelişimi ve dünyanın güzelleşmesi için kullanıyorsun. Çünkü sen de biliyorsun geleceğin daha güzel olabilmesi için şimdi senin bir şeyler yapman gerekiyor. İşe nereden başlayacağını bilmiyorsan kendinden başlaman en doğrusu olabilir. İşte ben de sana bu konuda destek olmak için buradayım. Kendi tecrübelerimi ve araştırmalarımı seninle paylaşıyorum. Ve eminim ki biz büyük bir aile olduğumuzda ve fikirlerimizi paylaşabildiğimizde daha güzel bir dünyaya merhaba diyeceğiz. Toplum olarak kalabalık aile yapısına sahip olmakla birlikte günümüzde bireysellik daha da ön plana çıkmış bulunmaktadır. Ve ülkemiz genelinde farklı coğrafyalarda yaşayan her toplumun kendine has örf ve adetleri var. Ve bazen bunlar zorlayıcı hal alıp kişilerin gelişimini engelleyebiliyor. Bazen de bu örnekleri pozitif yönde de keşfetmek mümkün. Kalabalık bir aile ortamında yetişen bir çocuk ile çekirdek aile dediğimiz anne, baba ve çocuktan oluşan bir ailede yetişen çocuk arasında inanılmaz derecede farklar gözlenmektedir. Kimisi tüm imkanların içerisinde imkansızlığı yaşarken bir diğeri imkansızın içerisinde adeta yeni keşifler ortaya koyabiliyor. Peki bunu sağlayan şey nedir? Gelin biraz buraya bir göz atalım…

Evlilikte duygu-akıl dengesinin sağlanması gerekmektedir. Geçmişte bunu sağlamanın en önemli uzman kadrosu değerli aile büyükleriyken günümüzde bu işi uzmanlar ve terapistler üstlenmektedir. Elbette ki burada aile büyükleri hala devrede olmakla birlikte globalleşmenin de getirdiği farklılıklardan ve çekirdek aile kavramının yaygınlaşmasın ve de bireyselliğin ön plana çıktığı günümüzde insanlar daha fazla yalnızlığa doğru yol almaktadırlar. Başarılı evlilik ve aile kavramı için olmazsa olmazlarımız arasında hoşgörü, anlayış, sadakat, sorumluluk ve güven gelmektedir. Bunlara ek olarak eğitim seviyesinin de hemen hemen eşdeğer olması da gelecek nesiller için son derece önem arz etmektedir. Bilinçli bir aile her ne kadar önemli olsa da sadece bilinçli olmak yeterli olamamaktadır. Ailenin lider olması ve kendi ekseni etrafında yörünge oluşturan bir yapı taşı görevi alması ve hem kendi aile geleceğini koruyabilmesi hem de yetiştirdiği çocuklarına rehber olabilmesi gerekmektedir.

Konuyu biraz daha açacak olursak iyi nesiller iyi ailelerde yetişerek meydana gelmektedir. Ahlaki değerler ve karakter çocuk yaşlarda oluşmakta ve ilerleyen yaşlarda oturmaktadır. Bu yüzden aile kavramı son derece önemlidir. Bir çocuk cinselliği de ilk önce ailesinden öğrenmelidir. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde sosyal medya ve hatta dijitalleşmenin yaygınlaştığı bir ortamda çocukların kendini koruyabilmesi ve maruz kaldığı subliminal mesajlardan yararlı olanları ve yararsız olanları tek başlarına ayırt edebilmeleri pek mümkün olmamaktadır. Her ne kadar birçok mecrada ebeveyn koruma sistemleri devreye girse de rol model olma durumu da son derece önemlidir. Burada vurgulamak istediğim şey tam olarak önce sen kendin için iyi bir şeyler yapmalısın ve geleceğe ışık tutacak olan nesillerimiz için şimdiyi iyi değerlendirmelisin. O zaman şimdi yapman gerekenleri kısaca şöyle sıralayabiliriz.

  1. Gerçek seni keşfetmelisin
  2. Bilinçaltını olgunlaştırmalısın
  3. Liderlik özelliklerini geliştirmelisin
  4. Rol model olma yolunda önceliklerini belirlemelisin
  5. İç dünya dinamiklerine odaklanmalısın

Eminim ki birçok fikrin oluştu ve bunlarla ilgili düşüncelere daldın. Bir yerden başlamak için en iyi zaman şimdi!

Bir gün mutlaka bir yerlerde yolumuzun tekrar kesişeceğine inanıyorum.


Önerilen Eğitimler

Yaşam Koçluğu Eğitimi  NLP Practitioner EğitimiHipnoz Eğitimi

Paylaş