Hayattan Ümit Kesme Çılgınlığı | Motivasyon Atölyesi

Hayattan Ümit Kesme Çılgınlığı

Hayattan Ümit Kesme Çılgınlığı

Hayattan Ümit Kesme Çılgınlığı

Gün geçmiyor ki ne hayatlar son buluyor veya insanlar hayattan ümit kesmek çılgınlığına kaptırıyor kendilerini. Hayattan ümit kesmek deyince heyecanlı bir durum geliyor aklınıza değil mi? Aslında durum hiçte öyle değil.

İntihar haberleri neredeyse her gün haberlerin baş sayfalarına konu oluyor ve bize manşet olarak sunuluyor. Buradan bakıldığında sürükleyici bir serüven gibi aslında, ama iç dünyasına girdiğinde gerçek bambaşka olarak karşımıza çıkıveriyor.

Peki, bu insanlar neden kendilerini ölümün kıyısına kadar getiriyor ve yaradanın onlara verdiği canı kendisi almak istiyor? Biz sorguladığımızda hepimizin tahmin yürüttüğü bir hikayemiz mutlaka vardır. Şöyle olmuştur, böyle olmuştur diye senaryoları hemen sıralayıveriyoruz. Çünkü o kadar alışmışız ki başkalarının hayatlarına müdahale etmeye ve onların hayatlarında hüküm sürmeye. Kendimizi bundan bir türlü alıkoyamıyoruz.

Düşün ki bir baba; elindeki imkanlarının hepsini kullandığını ve artık yapacak hiçbir şeyi olmadığını düşünürken nasıl bir düşünce geliyorsa not bırakıyor ardında, eğer ben hayatıma son verirsem bıraktığım not sayesinde oğlumun hayatı bir nebze de olsa kurtulur. Aslında planladığı durumun bile garantisi yok, sadece bir ihtimali bile değerlendirmek ve en azından oğlunun hayatının daha iyi olmasını sağlamak için kendi hayatını hiçe sayarak sonlandırabiliyor.

Sizce bu baba son ihtimalleri enine boyuna değerlendirmiş miydi? Bundan başka çareler olamaz mıydı? Şu an o kadar net görüyorum ki hemen açıklamalar, yorumlar başladı ve aslında şöyle yapsaydı daha iyi olurdu gibi söylemler.

Biz gerçekten ne zaman tam anlamıyla dinlemeye başlayacağız hayatı veya tam manası ile ne zaman anlamaya çalışacağız insanları? Kendi filtrelerimiz olmadan, kendi değer yargılarımızı koymadan işin içine sadece onları ve sadece onların yaşadıklarına odaklanarak. Buradan bakıldığında hiç de kolay değil aslında durum.

Mesela sen aynı duruma düşmüş olsaydın ve elinde hiçbir şeyin kalmasaydı, çaldığın bütün kapılar yüzüne kapansaydı ve son çare olarak gördüklerin de sana sırt dönseydi sen ne yapardın? Vazgeçer miydin hayatından, yoksa iradene inanıp yaradana sığınarak ondan yardım mı dilerdin? Ya da her şeyin üstesinden gelebilecek kadar özgüvenin olduğunu mu düşünüyorsun?

Hadi bunu biraz konuşalım seninle ne dersin? Yorumlarını bekliyorum…


Önerilen Eğitimler

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş