İmkansızlıktan İmkân Doğurmak | Motivasyon Atölyesi

İmkansızlıktan İmkân Doğurmak

İmkansızlıktan İmkân Doğurmak

İmkansızlıktan İmkân Doğurmak

İmkansızlıktan imkân doğurmak! Ne güzel bir cümle oldu öğle değil mi? Aslında okunduğu kadar kolay olmasa da çok doğru ve başarmanın verdiği haz ile muhteşem bir duygu olsa gerek. İşte önümüzde muhteşem bir örnek var ve bu örnek öyle imkansızlıklar içerisinde başardı ki bu işi, ben hayretler içerisinde kaldım. Neden mi?

Çünkü ben de birçok imkansızlığa rağmen şu an olduğum noktaya geldim. Ve başarmanın gerçekten ne demek olduğunu bana göre kimse benden daha iyi bilemez derdim hep. Ama öyle değilmiş, benimki imkânsızlık değil sadece geçici bir durummuş. Konuyu biraz daha açtığımda neden bahsettiğimi daha iyi anlayacaksınız.

Bilgisayar Olmadan Kodlama Öğrenmek

Yozgat’ın bir köyünde yaşayan 19 yaşındaki Elif Eda Güneş isimli genç kız imkansızlıkları aşarak harikalar yarattı. Çiftçi bir ailenin kızı olan Elif Eda küçük yaşlarda kodlama ve yazılıma merak saldı ve bütün imkansızlıklara rağmen hayallerinin peşinden gitti.

Köyünde internet ve evinde bilgisayarı yoktu. Ama o hayallarinin peşine azimle düşerek kağıt kalem ile kodlama öğrendi. Şu an ciddi anlamda kadın hakları savunucusu ve kendi başına kodlama öğrenerek Ancha Space ekibine dahil oldu. Ve bunu nasıl başardığı kendisine sorulunca kendi cümleleri ile şöyle cevaplıyor soruları.

Ben okulun ötesinde hayal kurdum. Hep dünyayı değiştirmeyi hayal ettim. Evin çatısına çıkar yıldızlara bakardım. Evreni tanımaya çalışırdım. 13 yaşına kadar hiç bilgisayarım olmamıştı. Köyde internet de olmadığı için tamamen kağıt kalemle kodlama öğrenmiştim. İlçeye gidip pdf dosyalar çıkarıp, kâğıt kalemle kodlamayı tamamen kendim öğrenmiştim. 8’inci sınıfta çok çalıştım. Çünkü kaderimi değiştirecek şeyin çalışmak olduğunu biliyordum. Çalıştım ve Kayseri’de okul kazandım.

İşte Elif Eda’nın da dediği gibi gerçek hayalleriniz olursa imkansızlıklar sizlere en büyük imkân oluverir.

Dünyayı değiştirmek isteyen herkes belki dünyayı değiştiremez ama en azından kendi kaderini değiştirebilir. Ee zaten kendi kaderini değiştirebilen dünyayı değiştirmiş olur.

Sizin İçin Seçtiklerimiz

Paylaş