Korona Günlerinde Depresyona Girmemek İçin Neler Yapılmalı | Motivasyon Atölyesi

Korona Günlerinde Depresyona Girmemek İçin Neler Yapılmalı

Korona Günlerinde Depresyona Girmemek İçin Neler Yapılmalı

Korona Günlerinde Depresyona Girmemek İçin Neler Yapılmalı

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından dolayı hepimiz evlere kapandık. Bazılarımız zorunlu olduğu için kısıtlı da olsa işinin başında, ancak hiçbirimiz bu duruma alışamadık ve alışmak ta istemiyoruz. Aslında bu durum bizim için de ciddi bir test oldu. Kendi muhakememizi yapmaya zaman ayırır olduk. Bununla birlikte sosyal medya hesapları ve her mecra da durumun ehemmiyetinden anlayan veya anlamayan herkes bangır bangır #evdekal çağrıları yapıyor. Birçoğu, bunu bilinçli olarak ve durumun ciddiyetinden dolayı değil, aslında biraz da reklam amaçlı yapanlarımız bile var.

 Elbette ki her birimizin bu süreçten önce iyi veya kötü de olsa bir hayatımız vardı. Sosyal bir yaşantımız vardı. Bu süreç herkesi aynı oranda etkilemiyor. Bununla birlikte bu süreçte eşit olduğumuz tek şey kendimize ayıracak zamanımız olması ve kendimizi tamamlama zamanı.

Şimdi ki hayatından geleceğe seslenmek için şimdi ki seni bul!

 

Sen Hangisisin?

Sevgili özgür ruhlu kardeşim, yıllardır dilediği zaman dilediği yere gitmiş ve dilediği gibi hayat yaşayan seni hiç kimse düşünüyor mu acaba? Sen bu durumda nasılsın? Neler yapıyorsun? Ve bu süreçten sonra neler yapacaksın? Ruhsal durumun nasıl olacak? Ya da bu süreçten ne tür dersler alman gerekecek? Ve de en önemlisi sen bunun ne kadar farkındasın?

Peki ya, bu süreçten önce de adeta tutsak gibi yaşayan ve başkalarının direttiği hayatı devam ettirmeye çalışan sevgili kardeşim, senin için neler farklı? Tutsak gibiydim ama iç dünyamda özgürdüm mü diyorsun? Belki de bu durum senin durumunu anlamasına yardımcı olacaktır sana bu hayatı yaşatanlara, ne dersin?

Aslında sen veya ben yok, artık biz var. Bugüne kadar yazılmış hiçbir kitap, hiçbir film, hiçbir okul, hiçbir lider ve kısacası hiçbir şey bu virüsün yaptığını yapamadı. Bu kadar değişmedi dünya, bu kadar sessiz olmadı sokaklar, caddeler.

Bu kadar şey olurken sen nasılsın?

Belki daha önce hiç bu kadar kendinle baş başa kalmadın ve belki de hep böyle bir fırsat bekledin. İnsan yanındayken değil uzaklaştığında anlar özlediğini ve insan kaybettiğinde bilir zamanın kıymetini. Hastalık geldiğinde sağlığın değerini ve daha birçoklarını sayabiliriz. Fakat burada yapmak istediğim seni o çok istediğin farkındalıklı, başarılı, huzurlu ve mutlu bir yaşama daha rahat ulaşabilmen için, olumlu düşünmenin harika gücünden yararlanmanı sağlamak. Kendini kanıtlamış birçok bilgiyi, rahatça yaşamında uygulayabileceğin pratik teknikleri ve ilkeleri sunmak. Bu sayede sadece ne yapman gerektiğini keşfetmekle kalmayıp, daha önemlisi tüm bu farkındalıkları yaşamına adapte ederek, her öğrendiğin teoriyi, pratikte problem diye karşına çıkan durumlarda nasıl uygulayabileceğini de net olarak görmene liderlik etmek.

Depresyona girme! Çünkü daha güzel bir ruh hali var.

Yukarıda saydıklarımı düşün ve kendini öyle hissetmek istemez miydin? İşte sana yol haritan; Herkesin söylediğini yapmak mı, yoksa kendi yol haritanı çizmek mi?

  1. Önce çocukluğundan bugüne kadar olan süreci genel olarak bir düşün. Bunu yaparken iyi veya kötü anıların mutlaka vardır. O yüzden sadece yüzeysel bakmanı öneririm.
  2. Bugüne kadar işe yarasaydı şu an bu yazıyı okumazdın. O yüzden şimdi olduğundan farklı bir sen olmak için;

Şimdiye kadar düşünmediğin şeyleri düşün,

Şimdiye kadar hissetmediğin şeyleri hisset,

Şimdiye kadar kurmadığın hayalleri kur,

Şimdiye kadar uyumadığın gibi uyu,

Şimdiye kadar kalkmadığın gibi yataktan kalk.

Unutma hayal kurmanın bir bedeli yoktur. Tıpkı şu an bu yazıyı okuyor olman gibi. Çünkü burada okudukların gerçek hayatta uygulanmış ve kesin sonuç vermiş bilgilerdir. Sabah yataktan kalkarken kurduğun ilk cümleye dikkat et!

  1. Her gün en az 30 dakika egzersiz yap. Ve bunun 15 dakikası mutlaka zihinsel egzersiz olsun. Yapmak istedin her şeyi zihninde yapıyormuş gibi canlandır ve gerekli yolları izleyerek zihninde başardığını düşün.
  2. Bilinçaltını olgunlaştır. Bu da ne demek şimdi dediğini duyar gibiyim. Açıklayayım; Bugüne kadar sahip olduğun düşünce kalıpları, başarısızlıkların veya negatif her ne varsa zihninde onlara farklı bir bakış açısı ile bak.
  3. Mutlaka bir hobi edin. Eğer bir hobin varsa onu daha aktif hale getir.
  4. Sevdiğin işi yapmıyor ve sürekli arayıştaysan, şimdi tam zamanı hobini bir gözden geçir.
  5. Arkadaş listeni gözden geçir. Ve boş yer kaplayanları sil.
  6. Yemek yapıyor musun? Yemek yapmak düşünce gücünü geliştirir.
  7. Sürükleyici ve hayal gücünü geliştirici kitaplar oku ve filmler izle.
  8. İletişim araçlarını kullan ve gündemden değil yeni şeyler keşfedebileceğin insanlarla sohbet et.

Her şey insanın kendini tanımasıyla başlar. Öyle bir dünya kur ki kendine depresyon senin dünyana girmez ama girse bile vay onun haline.

Belirsizliğin ilacı senin belirlediğin gerçeklerle etkisini gösterir.


Önerilen Eğitimler

Yaşam Koçluğu Eğitimi  NLP Practitioner EğitimiHipnoz Eğitimi

Paylaş