Öz Saygı ve Gerçek Başarı Nasıl Kazanılır? | Motivasyon Atölyesi

Öz Saygı ve Gerçek Başarı Nasıl Kazanılır?

Öz Saygı ve Gerçek Başarı Nasıl Kazanılır?

Öz Saygı ve Gerçek Başarı Nasıl Kazanılır?

Makamın, şöhretin, koltuğun, zenginliğin, diplomanın ve de sertifikalarının sana diktiği bir kıyafet vardır. Ve ekseriyetle hürmet ve saygı da o kıyafetedir. Bir gün o kıyafeti çıkardığında, yani o makamı bırakıp sadece sen olduğunda hala o hürmeti, o saygıyı görüyor musun? Yani sen bunların gölgesinde yaşarken kendi öz saygını, benliğini ve asıl olmak istediğin kişiyi ne kadar tanıyorsun?

 

Asıl başarı kendi öz saygısını oluşturabilmek ve kendi öz benliğini keşfedebilmektir. İşte o zaman hayat tümüyle senindir ve başardın demektir.

Hayatın bin bir türlü koşturmacası içinde unutur insan kendini ve hep bir şey olmak çabasına düşer. Öyle yapar olmaz, böyle yapar olmaz ve en sonunda öze döner ve kendisi oluverir. Bu da bir süreçtir aslında ama yorar insanı. Ve birçoğu da kaybolur gider, bırak kendini bulmayı asıl gayesinin farkına bile varamadan. İşte sevgili dostum şimdi sen de bu videoyu izlediğine göre ortak noktalarımızdan biri ikimiz de arayıştayız. Ne olduğumuzu, nereye varmak istediğimizi ve kim olduğumuzu bulma çabası içerisine girmişiz demektir. O zaman bu yolculukta birlikte yol alıyoruz.

Şimdi senden istediğim ilk şey önce kendini derinlemesine dinle;

  • Mesela kendine, sadece kendine ayırdığın bir iki saatin olsun. Bu zaman diliminde sadece sen ne istiyorsan onu yap.
  • Önceliklerini belirle; yani, hayatında önemli olan her ne varsa onları gerçekleştirmeye başla. Belki bir enstrüman çalmak, kitap yazmak veya doğada yaşamak ya da sen daha iyisini biliyorsun.
  • Hiç sevmedin gibi sev mesela; öyle böyle değil gerçekten, içten ve sınırlar koymadan kendine.
  • Hiç bakmadığın gibi bak dünyaya ve çevrene, bir başka hisset her şeyi derinlerde.
  • Mesela yaşamadıysan çocukluğunu yaşayıver içtenlikle.
  • Belki de çocukken keşfedemediğin her şey şimdi de gizlidir. Kim bilebilir ki!

Burada uzun uzadıya şöyle yap böyle yap demekten ziyade kendin için gerçekten ne yapıyorsun ile ilgileniyorum. Çünkü sen istemedikçe ben ne söylersem söyleyeyim sen yine bildiğini okuyacaksın. İyisi mi ben sana farkındalığın anahtarını sunayım alıp açmak sana kalsın. Zaten sen istemedikçe bunların hiçbiri işine yaramayacak biliyorum. Ve şunu da çok iyi biliyorum ki, sen her zaman daha iyisini yapabilirsin. Sadece kendine güven, yeteneklerine inancın tam olsun, unutma ki makul bir özgüven ve inanç olmadan başarılı ve mutlu olamazsın.

O zaman söylenmeyi bırak ve yeniden denemek için var gücünle çalışmaya başla. Hayallerini kimse ile paylaşma, olumsuz konuşanları dinleme, yapamazsın diyenlere inat sen yaptıklarınla övün ve senin gibi yapmak isteyenlere ilham ol.

Sevgi ile kal,

Yaşam Koçluğu Eğitimi  NLP Practitioner EğitimiHipnoz Eğitimi

Paylaş